سایت های مرتبط مقالات آرای وحدت رویه دیوان عدالت اداری آراء وحدت رویه دیوانعالی کشور پیام های کاربران
وكالت آن لاين ( آنلاين ) | وکیل | سایت وکیل | وکالت | سایت وکالت | وب سایت وکیل | وکیل دادگستری | وکیل با سابقه |دفتر وکالت | مشاوره حقوقی | مشاوره آنلاین حقوقی | مشاوره تلفنی با وکیل | مشاوره تلفنی حقوقی | مشاوره با وکیل | قبول کلیه دعاوی حقوی | بانک قوانین ایران | فروشگاه کتاب نرم افزار حقوقی  
 
 
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی سیدعلی خامنه ای
دانلود فایرفاکس
صفحه اصلی Google
صفحه اصلی Yahoo
پرتال جامع قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران
معاونت آموزش
سازمان پزشکی قانونی کشور
کانون ملی وکلا
اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران
کانون وکلای دادگستری مرکز
مأوی
دادگستری کل استان تهران(معاونت آموزش)
مرکز ارتباط مردمی قوه قضائیه
دیوان عدالت
پایگاه اطلاع رسانی دولت
سایت قوانین
قضاوت
اداره کل امور فرهنگی و اجتماعی قوه قضائیه
دادستانی کل کشور
وزارت دادگستری
مرکز امور شوراهای حل اختلاف
اداره کل امور اجرائی و فنی مهندسی حوزه ریاست قوه قضائیه
سازمان قضایی نیروهای مسلح
شورای عالی انفورماتیک کشور
ستاد دیه
روزنامه رسمی کشور
اداره کل امور بین الملل
سازمان ثبت اسناد و املاک کشور
سازمان بازرسی کل کشور
سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور
دادسرای عمومی و انقلاب تهران
شورای حل اختلاف استان تهران
پایگاه مجلات تخصصی نور
کانون سردفتران و دفتریاران
سامان ثبت احوال کشور
معاونت توسعه مدیریت و سرمایه گذاری رئیس جمهور
خبرگزاری جمهوری اسلامی
بانک اطلاعات نشریات کشور
روزنامه حمایت
خبرگزاری قسط
درگاه ملی خدمات الکترونیکی ایران
سامانه ملی قوانین و مقررات
شورای اسلامی شهر تهران
اداره کل ثبت احوال استان تهران
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی
خبرگزاری مجلس شورای اسلامی
مجمع تشخیص مصلحت نظام
مجلس شورای اسلامی
دیوان محاسبات کشور
روزنامه دنیای اقتصاد
شورای نگهبان
نرم افزار لوح حق
قانون همراه
شهرداری تهران
ستاد حقوق بشر قوه قضائیه
کتابخانه دیجیتال نور
درگاه خدمات الکترونیک قضایی
جملات مفید حقوقی
آیا می دانید مجازات ایجاد مزاحمت با تلفن یا سایر دستگاه های مخابراتی(مانند پیامک ، ایمیل و..)علاوه بر اجرای مجازات های خاص شرکت مخابرات، از 1 تا 6 ماه حبس می باشد.
 
 
 
برجام نباید قربانی انگیزه های مخرب ترامپ و صهیونیست ها شود
تاریخ انتشار : 25-10-1396

تهران - ایرنا -'پل پیلار'، عضو اندیشکده بروکینگز، با اشاره به تهدیدهای اخیر رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر خروج از برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) گفت، این توافقنامه که به نفع جامعه بین المللی است نباید قربانی انگیزه های مخرب افرادی مانند 'دونالد ترامپ' و صهیونیست ها شود.

پیلار که سابقه 28 سال کار در سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا(سیا) را در کارنامه خود دارد، در مقاله منتشر شده در نشریه نشنال اینترست آمریکا نوشت: تمدید تعلیق تحریم های هسته ای ایران از سوی رئیس جمهوری آمریکا نه باید مایه فریب و نه آسودگی خاطر باشد. احتمالا این تصمیم نیز دروغی همانند سایر دروغ های اوست. ترامپ همچنان کمر به نابودی این توافقنامه بسته است. 
وی گفت: تصمیم او به نابودی برجام تا حدی به خاطر تخریب دستاوردهای قابل توجه سلفش(باراک اوباما) و نیز برگرفته از اصول راهبردی است که بخش اعظم وظایفش در مقام ریاست جمهوری متاثر از آن است. علاوه بر این، تلاش او برای لغو این توافقنامه نشات گرفته از انقیاد او در برابر عناصری مانند جناح راست دولت اسرائیل (رژیم اشغالگر) و حامیانش در آمریکاست که نمی خواهند هیچ کس هیچ توافقنامه ای با ایران امضاء کند. 
کارآمدی برجام و پایبندی ایران به تعهداتش در چارچوب برجام مانع از به ثمر نشستن تلاش های ترامپ برای نابودی این توافقنامه است. برجام محصول مذاکرات طولانی و تلاش قابل توجه دیپلمات هایی است که همه چیز را پای میز مذاکره مطرح کردند. 
پیلار اظهر داشت: به نظر می رسد اظهارات روز جمعه ترامپ درباره تمدید تعلیق تحریم های هسته ای ایران روندی را به تصویر می کشد که به موجب آن آمریکا مایل است کشورهای اروپایی، به طور یکجانبه، شروط بیشتری علیه ایران اعمال کنند و به دنبال دستیابی به توافقنامه مکمل جدید باشند.
وی تصریح کرد: البته، معلوم نیست که این اظهارات، مذاکره جدیدی با ایران و یا دستوری از سوی پنج بعلاوه یک یا تروئیکا بعلاوه یک به دنبال را داشته باشد. باید گفت، ترامپ صرفا حرف زده و اشاره ای به نحوه عملی شدن این حرف ها نکرده است. 
ترامپ در سخنان جمعه گفت، هر طرح مربوط به برجام باید با در نظر گرفتن چهار شرط تنظیم شود تا آن را امضا کند. شرط اول ترامپ این است که ایران باید اجازه بازرسی‌ های سرزده به همه سایت‌ های مورد نظر بازرسان بین‌ المللی را بدهد.
عضو اندیشکده بروکینگز، این سوال را مطرح کرد که فرق این شرط با شرایط فعلی چیست و جواب داد همه کشورهای مذاکره کننده توافقنامه هسته ای با بازرسی سرزده بازرسان خارجی از محل های مورد نظر در ایران موافقت کردند. آژانس بین المللی انرژی هسته ای تا کنون حرفی از جلوگیری از دسترسی بازرسان به تاسیسات ایران به میان نیاورده است. 
پل پیلار افزود: شرط دوم ترامپ این است که هرگونه طرح درباره برجام باید تضمین دهد که ایران هرگز حتی به مالکیت سلاح هسته ای نزدیک هم نمی شود.
این مساله نیز در برجام دیده شده است و مفاد این توافقنامه فاصله جهش هسته ای ایران را از دو ماه به یکسال افزایش داد. 
شرط سوم رئیس جمهوری آمریکا مربوط به تاریخ انقضاء توافقنامه هسته ای و مخالفت او با در نظر گرفتن تاریخ انقضاء برای آن است. 
عضو اندیشکده بروکینگز گفت: اشکال ترامپ این است که نمی گوید چگونه شروط توافقنامه هسته ای ایران، مانند بازرسی های سرزده و تعهد به دست نیافتن به سلاح هسته ای باید همیشه برقرار باشد. افزون بر این، او به مساله تاریخ انقضای توافقنامه های هسته ای، از جمله بزرگ ترین آنها که بین آمریکا و روسیه امضاء شده است، اشاره ای نمی کند. 
پیلار افزود: ترامپ به صراحت تهدید کرد که در صورت تامین نشدن نظراتش و محقق نشدن مولفه های یاد شده، از برجام خارج می شود. سوال این است که اگر این مولفه ها محقق نشوند و تاریخ انقضاء توافقنامه هسته ای ایران پابرجا باشد، آمریکا از برجام خارج شود و آرزوی ترامپ درباره مرگ این توافقنامه برآورده شود، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ در این صورت، چرا ایران نباید مطابق آنچه که می خواست، سانتریفیوژهای بیشتری را به کار اندازد و غنی سازی و ذخیره سازی نکند. 
طبق شرط چهارم، در طرح قانونی مربوط به برجام باید به صراحت و برای اولین بار در قوانین آمریکا قید شود که موشک‌ های دوربرد و برنامه ‌های تسلیحات اتمی، قابل تفکیک نیستند و ساخت و آزمایش موشک‌ از سوی ایران باید مشمول تحریم‌ های شدید شود.
در این شرط، فرض بر این است که اقدام کنگره می تواند واقعیت فیزیکی تسلیحات و برنامه های هسته ای را بلااثر کند. باید توجه داشت که بسیاری از برنامه های موشکی، از جمله برنامه موشکی ایران، در راستای اهداف راهبردی و توان بازدارندگی است و ارتباطی با تسلیحات هسته ای ندارد. 
شاید ایران برای مذاکره درباره اعمال محدودیت هایی مانند برد موشک های مورد استفاده همسایگان و خودش آماده باشد اما، تاریخچه فعالیت های موشکی ایران و موشک هایی که این کشور را احاطه کرده است، اعمال فشار بیش از حد برای واداشتن این کشور به صرفنظر کردن از موشک های بالستیکش، غیرمنطقی و غیرواقع بینانه است. 
کسی نمی داند که آیا ترامپ تهدید خود را عملی خواهد کرد و از برجام خارج خواهد شد یا خیر. احتمالا این را نیز باید در کنار دروغ های او نوشت. هرگونه اقدامی در رابطه با خروج از برجام باعث از بین رفتن جذابیت این توافقنامه برای ایران و بی اعتبار اعلام کردن آن از سوی تهران خواهد شد.
پل پیلار گفت: دولت ترامپ با اقدامات مختلف مانند دعوت از اعضای گروه 20 برای پایان دادن به روابط تجاری با ایران، نه تنها از روح بلکه از مفاد برجام تخطی کرده است. 
وی افزود: نباید گذاشت توافقنامه ای که به نفع جامعه بین المللی، از جمله آمریکاست، قربانی کارزار تخریب نشات گرفته از اقدامات نمایشی افرادی مانند ترامپ، صهیونیست ها و حامیانشان در آمریکا شود. 

نظر شما

نام * :
پست الكترونيكي * :
وب سایت :
نظر *:
  کد امنیتی را وارد نمایید :
اختصاصي براي مدير سايت ( درصورت انتخاب اين گزينه نظر شما در وب سايت ديده نخواهد شد )
لطفا از ارسال سوالات حقوقي در این صفحه خودداری نمائید . به سوالات حقوقي در این بخش پاسخ داده نمیشود .

رأی وحدت رویه شماره ٧٩۶ هیات عمومی دیوان عالی کشور
صفحه اصلي
اخبار
بیوگرافی
دانستنی های حقوقی و قضایی
سايت هاي مرتبط
قبول کلیه دعاوی حقوقی
گالري تصاویر
مقالات
مشاوره تلفنی
روز نوشت
امور موکلین
متفرقه
معرفی کتاب
نشانی مراکز قضایی
نشست های قضایی
بخشنامه ها
جدیدترین مصوبات
نظریات مشورتی
پرسش و پاسخ حقوقی
سوالات حقوقي كاربران
اوقات ملاقات
پیوند ها
مصاحبه ها
استفتائات
آراء وحدت رویه دیوان عدالت اداری
آراء وحدت رویه دیوانعالی کشور